Jak jsem malovala novou kolekci Večerní slunečnice?

Múze jsou nějaké plány a deadliny úplně ukradené!

Ta mě klidně nechá čekat 3/4 roku a třeba i propásnout loňský podzim, kdy jsme vám nový design slunečnic slibovala 🙃 Ale pak přijde čas, kdy mě nápady doslova budí v noci ze spaní, a nemůžu přestat. A takhle to přesně bylo i s novým designem Večerní slunečnice.

3/4 roku jsem je tlačila před sebou

Ale pak přišla tvořivá energie a za týden byly na světě a připravené k tisku. Jak to ale při výrobě vzoru vypadá?

  • Nejdřív maluji každičký prvek z chystaného designu. V tomto případě to byl velký květ slunečnice (a každé jednotlivé semínko :)), druhý obrácený květ slunečnice, listy a barevné pozadí.
  • Pak tyto jednotlivé prvky seskládám do výsledného designu tak, aby mi to barevně ladilo oku. Tohle je možná ta nejtěžtší kreativní část. Snažím se také vytvořit prostorový dojem a nakonec ladím poslední detaily, jako jsou třeba různé kapky (kdo mrkne pořádně, zjistí, že je mám skoro na všech designech).
  • Tím to ale nekončí. Design musím připravit rovnou v několika variantách, protože na áčkovou, kolovou, nebo dlouhou sukni, ale i na šátky, musí ten podklad do tisku vypadat jinak.
  • A pak to vše posílám ke zkušebnímu tisku. To je pro mě zase emocionálně nejtěžší moment - napnuté čekání, jak budou na látce vypadat. Protože to je vždycky velké překvapení, jak se barvy na jednotlivých materiálech zachovají.
  • Když mi v tisku něco nesedí, designy upravuji a zkušební tisk se opakuje, dokud nejsem stopro spokojená.
  • Nakonec ze zkušebního tisku šiji jednotlivé kousky oblečení, které v mezičase, než se mi natiskne velká várka látek, pak s fotografkou fotíme :)

Co vám budu o Večerní slunečnici povídat... Strašně moc jsem chtěla přidat do nabídky design, který nebude tuctově červenočerný nebo černobílý, ale který vás prostě rozsvítí a vystřelí do vesmíru 😍 a tak můžu hrdě prohlásit, že Večerní slunečnice jsou tak šťavnaté, jak jen to šlo! Je to symfonie hnědé, oranžové a žluté, která dokáže probudit všech 50 odstínů šedi 🤗❤️

A protože nejsem troškař

V nové kolekci najdete všechno. Všechny střihy sukní, šátků i módních doplňků. Jen se odvážit. Ale podle mě je život moc krátký na to bát se nosit výrazné barvy a být vidět 😘

Jak jsem vám chtěla novým vzorem rozzářit den

Opravdu jsou všechny designy autorské?

Jednoznačně ANO! :) Každý z vzorů, které tu na oblečení vidíte, vymýšlím a maluji já, Kačí. Proto ráda říkám, že jsem srdcem i rukama značky KSD-art. A proto je taky nikde jinde neuvidíte

Někdy je maluji akvarelem na papír a následně digitalizuji, někdy je maluji rovnou v digitální podobě. Hotové designy pak nechávám natisknout v české tiskárně na látky a z těch pak s láskou šiji jednotlivé kousky. V těch jste pak naprosto jedineční a nepřehlédnutelní.