Šperky - přehled materiálů

Šperky - přehled materiálů

Šperky, které si u KSD můžete pořídit, vybírám vždy jen od kvalitních a prověřených dodavatelů. Máš tak jistotu, že když se o ně budeš starat s láskou, vydrží ti roky.

Z jakých materiálů můžeš vybírat?

Všechny šperky jsou vyrobené ze sterlingového stříbra, tedy stříbra ryzosti 925/1000. Čislo 925 znamená, že 92,5 % materiálu tvoří čisté stříbro, a zbylých 7.5 % jsou příměsi, převážně z mědi a železa. To kvalitě šperku neubírá, naopak díky těmto příměsím jsou šperky pevnější a odolnější.

Šperky jsou následně buď pozlacené 14 karátovým zlatem, postříbřené 99,9% stříbrem, nebo pokovené antioxidační povrchovou úpravou - rhodiováním. 

  • Stříbření: Stříbrné šperky se dále znovu pokovovávají 99,9 % stříbrem, která šperky chrání, brání dehtovní a hlavně jim dodává výsledný lesk.
  • Pozlacení: Šperky, které zde najdete ve variantě zlaté barvy, jsou vyrobené ze sterlingového stříbra a pozlacené pravým, 14 nebo 18 karátovým zlatem. Díky tomu je celková cena mnohem přijatelnější než u šperků vyrobených výhradně ze zlata.
  • Rhodiování: Sterlingové stříbro se následně opatří vrstvou rodia. To šperky zpovní, je velmi odolný proti dehtování a dodává šperkům tmavší stříbrný vzhled. Také je chrání před černáním, žloutnutím a ztrátou lesku. Rodium je velmi vhodné pro alergiky, protože tato úprava neobsahuje nikl.